Március - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kulcs a diplomácia világába…

 

A gólyák és a felsőbb éves diákok rengeteg diákszervezet közül választhatnak az egyetemeken, ha mélyebb ismeretekkel szeretnének gazdagodni egy-egy tudományág területén és emellett még némi szakmai tapasztalatot is szeretnének gyűjteni. A Gyakorlati Diplomácia Társasága (Association of Diplomacy in Practice; l'Association de Diplomatie en Pratique; Verein der Praktischen Diplomatie) egy olyan egyedülálló szervezet ezek között, mely 2007 márciusa óta számos színvonalas eseményen képviseltette magát mint főszervező. Programjaink ott szerepelnek az egyetemek faliújságain, a kollégiumi levelezőlistákon és egyre több ember emeli fel a fejét, ha meghallja azt a kifejezést, hogy „GYéDéTé”. 

A Társaságunk célja, hogy az előadásainkra látogatók és a tagjaink is betekintést nyerhessenek a nemzetközi kapcsolatok és a különböző szakdiplomáciai ágak kulisszatitkaiba. Az előadásainkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan előadókat hívjunk meg, akik élet- és szakmai tapasztalatukkal kivívták a szakma elismerését. Mindemellett látogatásokat szervezünk a budapesti nagykövetségeken és kulturális intézetekben. Folyamatosan építjük ki kapcsolatainkat a Budapesten és környékén működő nagykövetségekkel, illetve nemzetközi szervezetekkel. Ha előadóink külföldről érkeznek, vagy a látogatások során lehetőség van rá, akkor törekszünk a többnyelvűségre, számos programunk zajlott már idegen nyelven.

 

A szakmai programokon kívül is tartjuk egymással a kapcsolatot. Úgy gondoljuk, a közös munkát mindenképp megkönnyíti, ha ismerjük egymást. Ezért szervezünk kirándulásokat és társasági összejöveteleket, amelyeken egy lazább, hétköznapi gondoktól mentes környezetben erősödik a csapatszellem.

 

A Társaság működésének fontos eleme, hogy azoknak az embereknek a véleményére is támaszkodhatunk, akik egyetemi diplomájuk gyakorlati hasznosításával is példával szolgálnak nekünk. Alumni tagjaink a Külügyminisztérium diplomatái között éppúgy megtalálhatóak, mint a nemzetközi szervezetek és cégek munkatársai között.

 

A jövőben törekszünk arra, hogy mi magunk is megismerjük a diplomácia gyakorlati vonatkozásait, az aktuális világpolitikai körülményeket és Magyarország helyét, kapcsolatait a világban. Számunkra is fontos, hogy mindig újat tanuljunk, hiszen az összejöveteleink alapja az interaktivitás, a gyakorlatiasság, valamint az önképzés.

Utolsó frissítés: 2012.03.27.